Zo kies je de beste huisdierenverzekering

Veel mensen hebben vandaag de dag een  OHRA huisdierenverzekering voor hun hond of kat. Dierenartskosten kunnen immers behoorlijk de pan uitrijzen. Met een huisdierenverzekering bent u verzekerd voor zaken als operaties, medicijnen en behandelingen van uw geliefde duur. De premies van de verzekeraars zijn verschillend en datzelfde geldt voor de voorwaarden van de verzekering. Hoe kiest u de beste huisdierenverzekering voor uw dier?

Goed vergelijken kan u veel geld besparen

Om huisdierenverzekeringen gemakkelijk met elkaar te vergelijken hoeft u gelukkig niet bij alle verzekeraars langs. Dan kan gemakkelijk online. Via een vergelijkingssite zoals bijvoorbeeld overstappen.nl kunt u online de premie bepalen voor uw huisdier(en), Wanneer u een jong dier verzekerd scheelt dit enorm in de premie die u betaald. Jonge dieren zijn doorgaans gezond en hebben behalve hun jaarlijkse gezondheidscheck en inentingen niet veel medische zorg nodig. Veel verzekeraars nemen geen honden meer aan die ouder zijn dan 8 jaar. Op dat moment gaan honden vaker iets mankeren en zal er dus vaker zorg en medicijnen nodig zijn.

Eenmalig invullen voor vergelijking alle dierenverzekeraars

Om het u gemakkelijk te maken hoeft u slechts éénmalig de gegevens van uw huisdier(en) in te vullen. U vult onder meer het soort huisdier, het geslacht en de leeftijd van het dier in en vervolgens uw postcode en het ras van uw dier. Daarna kunt u alle huisdierenverzekeringen vergelijken op prijs. Natuurlijk is het prima om de prijzen goed te vergelijken maar nog belangrijker is het om de voorwaarden van de verschillende verzekeraars goed met elkaar te vergelijken. Ook die kunt u online vinden in het vergoedings overzicht.

Wel of geen huisdierenverzekering?

Een huisdierenverzekering is een risico verzekering. U verzekert zich hiermee voor het risico dat het dier ziek wordt. In dat geval kunnen de kosten van de dierenarts flink oplopen. Wanneer u over voldoende financiën beschikt is een huisdierenverzekering niet altijd nodig maar wanneer uw financiële situatie minder riant is doet u er zeker verstandig aan om een huisdierenverzekering af te sluiten. Op die manier worden de kosten beter verspreid.

Overstappen naar een andere dierenverzekering

Misschien komt u er bij het online vergelijken achter dat een andere verzekering wellicht toch beter bij uw situatie past en wilt u overstappen naar een andere verzekeraar. Net als voor uzelf kunt u ook voor uw dier overstappen naar een andere verzekeraar van wie de voorwaarden of de premie beter bij uw situatie passen. Goed vergelijken is besparen.