Computerreparatie in Schipluiden gezocht? Hier kunt u op letten

Opeens niet meer kunnen internetten of niet meer bij uw bestanden kunnen, een probleem met de computer is niet leuk. Pas als er iets mis is met de computer ontdekken we vaak was dat we toch wel behoorlijk van hem afhankelijk zijn geworden.

Wat nu? U kunt naar een computerwinkel of reparatiebedrijf om het probleem op te lossen. Als u nog garantie heeft kunt u het beste naar de winkel om te zien of het onder de garantie valt. Anders is een reparatiebedrijf meestal een betere optie. Computerwinkels doen namelijk niet meer zoveel reparaties als vroeger. Reparatiebedrijven zijn gespecialiseerd in reparaties en hebben vaak meer mogelijkheden dan een computerwinkel.

Dit soort bedrijven zijn vaak relatief klein, en opereren meestal lokaal of met enkele vestigingen in Nederland. Behalve reparatie geven ze ook vaak advies of hulp, of ze leggen bijvoorbeeld netwerken aan. Ook met vragen kunt u meestal bij ze terecht.

Wat zijn handige dingen om op te letten als u op zoek gaat naar een reparatiebedrijf in de buurt van Schipluiden? Hier zijn een paar tips.

Vrijblijvende diagnose

Niet alle computerproblemen hebben dezelfde oorzaak, en net als u, kan een specialist vaak niet op één oogopslag zien wat het probleem met de computer veroorzaakt. Daarom bieden een aantal bedrijven een vrijblijvende diagnose, of werken ze op no cure no pay basis.

Het werkt ongeveer hetzelfde: de specialist onderzoekt de computer en vindt het probleem. Daarna kan hij een prijsopgaaf doen. Als u het te duur vindt, dan kunt u nee zeggen.

Bij sommige bedrijven is dit geheel gratis, bij andere betaalt u wel iets voor de diagnose.

Het voordeel hiervan is dat u weinig tot geen risico loopt en altijd van tevoren weet waar u aan begint. De meeste specialisten zijn bovendien eerlijk genoeg om u te adviseren om een nieuwe te kopen als een reparatie echt te duur wordt, maar ook als ze de keuze geheel aan u laten kunt u de prijs van een reparatie zelf makkelijk vergelijken met die van een nieuwe.

Reviews

Recensies of reviews kunnen u een goed beeld geven over hoe het bedrijf overkomt. Let op dat u er allen iets aan heeft als er een aantal reviews staan, aan één of twee heeft u niets. Hoewel de meeste klanten eerlijk zijn is het altijd mogelijk dat sommige mensen niet zo redelijk zijn geweest, daarom is het beter om niet alleen te kijken naar de sterren die mensen geven, maar ook naar wat ze schrijven.

Reviews op de website van het bedrijf zijn meestal wel echt, maar de meeste bedrijven zijn wel zo bijdehand om alleen de gunstige reviews weer te geven. Een onafhankelijke site is dus beter.

Certificaten

Certificaten, zoals het ICT Waarborg certificaat, geven een indicatie van de betrouwbaarheid van het bedrijf.

Reparatie bedrijven bij Schipluiden

PC Refresh

Dit bedrijf zit in Den Haag, aan de Stephensonsstraat en in Amsterdam op de Roelof Hartstraat. Ze bieden gratis diagnose aan en hebben het ICT Waarborg certificaat. Ook hebben ze overwegend positieve reviews.

Roboweb

Dit bedrijf zit in Pijnacker en doet zowel aan reparatie als verkoop. Ze hebben het ICT Waarborg certificaat en doen naast reparatie ook aan hulp op afstand en hulp op locatie.

Fresh PC

Dit bedrijf zit in Delft aan de Nieuwelaan. Ze hebben het ICT Waarborg certificaat en repareren zowel in de werkplaats als op locatie. Ze doen van tevoren een diagnose en rekenen alleen onderzoekskosten als u de reparatie niet bij hun laat uitvoeren. of bij PC reparatie Amsterdam.