belasting betalen na vakantie

Geld meenemen van het buitenland?

U zult er misschien niet altijd bij nadenken, maar tijdens reizen naar het buitenland krijgt u mogelijk regelmatig te maken met de Belastingdienst. Om te beginnen moet er natuurlijk btw betaald worden over die langverwachte zonvakantie naar Spanje, Turkije of Italië. Maar ook om andere redenen moet rekening houden met de Belastingdienst. Wilt u bijvoorbeeld naar het buitenland en neemt u veel contant geld mee? Dan kan dan niet altijd zonder de belastingdienst hier over te informeren. Wanneer u meer dan 10.000 euro buiten de Europese Unie meeneemt, moet u aangifte doen van liquide middelen. Hetzelfde geldt wanneer u geld wil invoeren naar de Europese Unie. De ingevoerde valuta moet altijd worden omgerekend naar euro’s

Souvenirs meenemen van vakantie?

Tijdens het meenemen van souvenirs vanuit het buitenland moet u zich ook aan de regels houden van de Belastingdienst. Voor aankopen buiten de EU geldt dat u artikelen onder de 430 euro belastingvrij mag meenemen. Voor inkopen binnen de EU geldt een maximaal bedrag van 300 euro. Ook geldt er voor specifieke productcategorieën een limiet qua wat u mag invoeren. Zo mag u slechts 1 liter sterke drank, 2 liter lichte likeur of 4 liter wijn en 16 liter bier belastingvrij invoeren. Ook mag u slechts 200 sigaretten of 50 sigaren belastingvrij invoeren.

Parfumflessen mogen maximaal 250 milliliter parfum bevatten. U mag maximaal 3 kledingstukken invoeren. En ook aan het invoeren van fruit, planten en bloemen zijn specifieke voorwaarden verbonden. Wilt u hogere aantallen invoeren? Dan dient u hier bij de douane belasting over te betalen. Het invoeren van dierlijke producten en beschermde dier- en plantensoorten is overigens bijna altijd verboden.

Informatie over invoerrechten

Wilt u meer informatie ontvangen over invoerrechten en zaken die u mee mag nemen na een vakantie? Dan kunt u altijd naar de Belastingtelefoon bellen. Zo krijgt u snel een ervaren medewerker aan de lijn die u alles kan vertellen over de belastingregels.