Wat te doen bij een auto ongeluk

Een ongeluk zit in een klein hoekje, en het kan zijn dat ook u betrokken raakt bij een auto ongeluk. Het hoeft niet altijd ernstig te zijn, en het kan ook wel eens mee vallen, maar in sommige gevallen gaat het echt fout en is er veel letsel. Het is mogelijk dat er doden zijn gevallen of een persoon zeer groot letsel opgelopen heeft. Bij deze ernstige ongelukken kan een officier besluiten om dit ongeluk te vervolgen door overtreding van de wet. Een voorwaarde hieraan is dat de schuldige en veroorzaker van het auto ongeluk schuld heeft bekend. Wanneer je een auto ongeluk veroorzaakt waardoor een auto ongelukpersoon door letsel overlijd dan word de aanstichter strafbaar gesteld volgens de wet. In de wet staat dat iedereen die deelneemt aan het verkeer en zich niet kan gedragen op de weg. Schuld is bij een verkeer ongeluk wanneer hier zodanig lichamelijk letsel voorkomt dat daaruit een ziekte of verhindering van oefening ontstaat. Het wil niet zeggen dat al direct na een verkeer ongelukje je als schuldige word
aangewezen. De wet kan schuld zien in een snelheidsovertreding, verkeer overtreding bij voorrangsregels, maar ook tijdens onzorgvuldig gedrag op de weg. Of er sprake is van schuld word natuurlijk bepaald door de rechter.

Dit gebeurt op basis van bewijsmateriaal dat verzameld is in het strafdossier.

Wanneer u verdacht word van het aanstichten van een ernstig auto ongeluk of verkeersongeluk is het raadzaam om zo snel mogelijk een advocaat in handen te nemen. Het beste is om dit direct na een auto ongeluk te doen. Met deze advocaat kunt u alles doorspreken en uw kant van het verhaal doen, daarna kunnen jullie samen een strategie bepalen. Wanneer dit besproken is kijken jullie naar de vervolg stappen. Het kan van belang zijn om getuigen te spreken om uw verhaal te onderbouwen.