Steeds meer fietsongevallen

letselschade

Wanneer je betrokken bent geraakt bij een fietsongeluk, is het belangrijk om te weten hoe je hierbij moet handelen. Er moeten veel zaken besproken worden en je eigen veiligheid staat daar natuurlijk ook bij voorop. In dit artikel ga ik je meer vertellen over hoe je moet handelen bij een fietsongeluk.

Aansprakelijk

Als fietser ben je de meest kwetsbare deelnemer in het verkeer. In dit meeste gevallen is de fietser ook niet aansprakelijk, wanneer je een ongeluk hebt met een auto. Fietsers zijn dan ook wettelijk beschermt. Wanneer een fietser ten val komt, is er meestal ook meer schade, dan met een auto. Je hebt amper bescherming en je bent erg licht, in vergelijking tot andere motorrijtuigen. In de wet staat dan ook dat een gemotoriseerde verkeersdeelnemer altijd voor minimaal de helft aansprakelijk is aan een fietsongeval, ongeacht of het voertuig fout zit of niet. Dit is een extra bescherming voor de fietser, omdat hij makkelijker geraakt kan worden. Als het lastig is om tussen beide partijen te achterhalen, wie waarvoor aansprakelijk is, kun je een bureau inschakelen. Ze kunnen je helpen en juridisch advies geven over de mogelijkheden. Ze leggen je precies uit hoe je dit soort processen moet aanpakken. Het is ook nog zo dat wanneer je een fietsend kind aanrijd, je verplicht 100% aansprakelijk bent. Dit geld tot kinderen van 14 jaar.  Je krijgt dan als bestuurder van een motorvoertuig alle schuld op je. Het is goed om online te gaan kijken naar bureau’s, die je hierbij kunnen helpen. Zo kunnen ze beter voor je alles in kaart brengen en achterhalen hoe dit heeft kunnen gebeuren. Ze ondernemen juridische stappen en zorgen ervoor dat het proces goed verloopt.

Ben je opzoek naar een professioneel bureau, die je kan helpen bij letselschade? Neem dan voor meer informatie een kijkje op de website van Aanrijding letsel