Pas op met je mobiele telefoon in de kou

We hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat vocht niet goed samengaat met je mobiele telefoon. Ook al zijn er tegenwoordig telefoons die goed tegen vocht kunnen, tot een bepaalde hoogte. Sneeuw doet nooit veel goeds voor je smartphone. Kijk daarom uit met het gebruik van je telefoon tijdens deze weersomstandigheden.

Het is niet alleen de sneeuw die funest kan zijn voor je telefoon. Ook de kou doet weinig goeds voor je dure apparaat. Het kan namelijk zo zijn dat je denkt nog wel even door te kunnen met de 30% die op je scherm staat, en dat plotseling je telefoon toch uitvalt en niet meer aangaat. Hoe dit kan? De batterij in je iPhone is niet bestand tegen extreme weersomstandigheden als warmte en kou. Hierdoor is het voor de iPhone onmogelijk om het juiste batterijpercentage aan te geven, omdat de batterij door deze invloeden sneller leegloopt. Die 30% kan namelijk zo maar eens 3% zijn, dus als jij even een Snapchatje maakt is het goed mogelijk dat je telefoon vervolgens uitvalt.

Voorkomen is beter dan genezen

Gelukkig is dit te voorkomen. Het gebruik van een hoesje is al een goede eerste stap. Zorg er daarnaast voor dat je je telefoon buiten zo weinig mogelijk gebruikt, en bewaar hem in je binnenzak. Hierdoor koelt hij minder snel af, en kan je langer gebruik maken van je batterij. Fietsen met je telefoon in je hand is al helemaal geen goed idee, de koude wind zal ervoor zorgen dat je telefoon super snel leegloopt. En valt je telefoon wel uit? Leg deze dan aan de oplader, je zal zien dat ‘ie binnen no-time weer aangaat. Het kan dan ook verstandig zijn om altijd een oplader bij je te hebben.

En laat je je telefoon toch in de sneeuw vallen? Je iPhone verzekeren om dit soort praktijken te voorkomen was handig geweest. Hiermee kan je rekenen op een reparatie of gloednieuwe telefoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.