Ieder spreekt op zijn eigen manier

camera

Als je een verhaal wilt vertellen kan dat op een tal van verschillende manieren. Bij het vertellen van een verhaal wil je iets overbrengen of iemand overtuigen. Het vertellen kan op vele verschillende manieren geïnterpreteerd worden. Je denkt al snel aan het vertellen van een verhaal of het houden van een leuke anekdote. Naast deze vormen van het overbrengen van een boodschap of vertellen van een verhaal kan je er ook voor kiezen om je verhaal met beeld te vertellen.

Ieder spreekt op zijn eigen manier

Je kan een verhaal dus op vele verschillende manieren vertellen. Toch blijkt uit ervaring dat de meeste mensen het prettig vinden dat hier beeld bij is. Dit geldt natuurlijk niet voor iedereen. Er zijn ook genoeg mensen die zich juist op de spreker en zijn verhaal willen concentreren. Toch zie je dat mensen graag een beeld hebben bij wat je vertelt. Je kunt hier denken aan een simpele PowerPoint waar je de punten die je vertelt op meeneemt. Naast een PowerPoint kun je ook denken aan een video. Dit kan een video zijn over het onderwerp wat je bespreekt of een video of film over jouw bedrijf. Met deze filmpjes of video heb je een houvast bij de presentatie. Je kunt punten naar voren laten komen die in jouw ogen van belang zijn. Naast dat kan je natuurlijk ook je bedrijf mooi op de kaart zetten door een bedrijfsvideo.

Beeld bij de spreker

Als je ervoor kiest om beeld te geven aan je verhaal heb je eigenlijk meerdere keuzes. Je zult er alleen voor moeten zorgen dat je de aandacht van de mensen die je wilt bereiken niet verliest. Het is dus van belang dat je de aandacht vasthoudt en je een interessant verhaal hebt klaarliggen. Als je een bedrijf video laat maken door bijvoorbeeld https://www.companyfilms.nl weet je eigenlijk al zeker dat je professioneel materiaal krijgt. Hiermee zal je in de toekomst gebruik kunnen maken van een bedrijf video die het gezicht van jouw bedrijf laat zien. Geef de punten weer die jij van belang vindt en laat andere mensen kennis maken met de manier waarop jouw bedrijf te werk gaat.

Filming in DC 37298