Het bestempelen van een probleem

duif

Als je in de stad woont zal je de duiven maar al te goed kennen. Eigenlijk zijn stadsduiven voor niemand bang. Ze zien er vaak gehavend uit en doen alles voor wat lekkers. Ze lijken zo onschuldig maar kunnen voor veel problemen zorgen. Is hier eigenlijk wat tegen te doen of moeten we ze hun gang maar laten gaan?

In jouw omgeving

Duiven lijken eigenlijk altijd heel onschuldig, maar de kans is groot dat als jij duiven in jouw omgeving hebt je hier last van ondervindt. Tuurlijk kan je aan de stadsduiven weinig doen, maar voor de duiven bij jou in de buurt is er zeker een passende oplossing. Komt het regelmatig voor dat er duiven bij jou op de schutting zitten en eigenlijk alles onder poepen of zorgen ze ervoor dat jij niet meer op jouw eigen balkon durft te komen? Dan wil je daar natuurlijk een passende oplossing voor hebben. Gelukkig is deze oplossing er ook daadwerkelijk, namelijk duivenpinnen. Deze pinnen zorgen ervoor dat duiven niet overal meer kunnen zitten. Het kan er dus goed voor zorgen dat ze vanaf nu wegblijven uit jouw tuin. Je zult er goed over na moeten denken waar je deze pinnen gaat plaatsen, zorg ervoor dat je ze op een plek plaatst waar de duiven normaal gesproken zitten.

Wanneer is een probleem nu echt een probleem

Je zult jezelf moeten afvragen wanneer het nu echt een probleem is en je ook daadwerkelijk overlast ondervindt van de duiven. Het mag natuurlijk niet betekenen dat als er een aantal duiven regelmatig langskomen om de besjes van de boom te eten dat je er meteen overlast van hebt. Het zijn en blijven vogels die zo af en toe in elke tuin zijn terug te vinden. In iedere wijk zijn er vogels te vinden en die horen daar ook. Je zult past echt een probleem hebben als de duiven op een vaste plek in jouw tuin zitten en daar ook constant terugkomen. Helaas kan dit als probleem worden ondervonden. Voor dat je dit probleem gaat aanpakken is het dus verstandig om te kijken of het daadwerkelijk een echt probleem is.

Pigeon