Goede bewegwijzering wijst je de juiste weg

Vrijwel iedereen heeft het een keer meegemaakt. Je hebt een afspraak op een bepaalde locatie waar je de weg niet goed kent. Of het nou in een dorpje is bij een plaatselijk café of in een klaslokaal in een schoolgebouw. Het is heel vervelend als je de weg niet kunt vinden omdat het niet goed staat aangegeven. Goede bewegwijzering is essentieel om de weg snel en gemakkelijk te kunnen vinden. Toch zijn er veel locaties waar de weg niet goed staat aangeven. Hierdoor wordt het lastig om in een keer de goede weg te vinden, zonder het aan iemand te hoeven vragen. Zorg er daarom voor dat de bewegwijzering in orde is, om vervelende situaties te voorkomen.

Buiten bewegwijzering

Bij buiten bewegwijzering kun je denken aan een zuil bij de entree, een bord dat aangeeft waar de parkeerplaats te vinden is of een logo aan de gevel die aangeeft waar de onderneming (of andere locatie) gevestigd is. Stel je eens voor dat geen enkele winkel in de stad meer een logo aan de gevel van het pand heeft hangen. Dan wordt het al veel lastiger om te herkennen waar je precies naartoe moet als je naar de Kruidvat of naar de Zara wil. Dit is dan ook een heel belangrijk onderdeel van bewegwijzering buiten.

Binnen bewegwijzering

Naast buiten bewegwijzering is binnen bewegwijzering ook essentieel. Als je een groot pand inkomt en je bent daar voor het eerst, weet je niet waar je naar toe moet. Zeker wanneer er geen balie is om de weg te vragen, sta je er alleen voor. Goede bewegwijzering is dan essentieel. Bordjes die aangeven op welke verdieping je zit, welke vleugel en waar je bijvoorbeeld de toiletten vindt. Dit lijkt heel vanzelfsprekend, maar wanneer je deze bewegwijzering niet hebt wordt het heel lastig om in een keer de goede weg te vinden.