BKR Codering

Het kan voorkomen dat je als persoon een BKR codering hebt. Je wilt liever niet tussen deze lijst staan, omdat kredietverstrekkers deze lijst met personen in de gaten houden. Wanneer je bijvoorbeeld op deze lijst staat met een schuld, dan is het terecht dat je hier op staat. Maar het kan ook zijn dat je een onterechte BKR registratie hebt. Dan is het wel jammer dat een kredietverstrekker jouw naam hier tussen ziet staan en tot het besluit komt dat hij je geen lening zal verschaffen.

Welke BKR coderingen zijn er?

  • Code 1

Wanneer u een betalingregeling treft met uw kredietverstrekker, zal code 1 gemeld worden. Zo ziet de andere kredietverstrekker ook dat er een goede regeling getroffen is met betrekking tot de betaling.

  • Code 2

Bij deze code neemt de kredietverstrekker de volledige schuld op zich. De betaling dient dan in 1 keer terugbetaald te worden. Meestal gebeurt dit wanneer er een incassobureau wordt ingeschakeld.

Er zijn nog talloze codes waarmee een kredietverstrekker kan zien in welke fase van een lening een persoon zit. Wanneer u bijvoorbeeld 1 keer iets geleend heeft, maar toch snel terugbetaald heeft, blijft het zonde dat je die vermelding in het register hebt staan. Daarom is het handig dit aan te vechten en een bkr codering proberen te verwijderen.

Het verwijderen van uw codering?

Normaal gesproken verdwijnt een BKR codering 5 jaar nadat het krediet afgemeld is bij het BKR. Dit zou natuurlijk een grote zonde zijn wanneer je net een hypotheek wilt afsluiten, maar dat deze geweigerd wordt vanwege deze BKR codering. Daarom is het verstandig dat u deze aanvecht, zodat de vermelding in het BKR register verwijderd wordt! Er zijn verschillende bedrijven die u kunnen helpen bij het verwijderen van zo’n registratie. Denk daarom goed na bij het maken van deze keuze, deze is namelijk van belang voor de lange termijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.